Niet creatief? Dit helpt je om creatiever te worden

Jarenlang dacht ik dat ik totaal niet creatief was. Moest er iets nieuws bedacht worden, ik had geen idee. Hoe hard ik het ook probeerde, er kwam gewoon niets in me op. Altijd had ik het gevoel dat ik vastliep.

December, 2013

Ik volg de trainersopleiding Creatief Denken. Tijdens een oefening mogen we zoveel mogelijk nieuwe concepten voor een hotel bedenken.

Ik gooi het ene leuke idee naar het andere eruit. Huh denk ik? Dit kan toch helemaal niet? Ik ben toch helemaal niet creatief? Wat is er ineens veranderd?

Dan valt bij mij het kwartje. Creativiteit kun je leren! Met de nieuwe technieken die ik in de opleiding heb geleerd lukt het namelijk wel om nieuwe ideeën te bedenken.

Als ik thuis kom wil ik het op iedereen uitproberen. Tijdens trainingen, bij collega’s, familie en vrienden. Kijken of het anderen ook lukt. En inderdaad, ook de mensen om me heen zijn ineens veel makkelijker in staat om andere mogelijkheden te bedenken.

6 juli, 2017

Met een klant ben ik aan het brainstormen over haar nieuwe bedrijf. Wat wil ze precies doen? Wat wil ze aanbieden? Wat zijn trends, ontwikkelingen en hoe kan ze daar op inspelen?

Voor ik het in de gaten heb zijn we aan het ‘Losdenken’. Ik leg haar de principes uit, en hup daar komt het ene goede idee na het andere. We gaan behoorlijk van de gebaande paden, maar komen steeds weer uit bij een haalbaar plan.

Aan het einde van de sessie zegt ze: “Dit zouden veel meer mensen moeten kunnen. Of je het wilt of niet, je zit zo makkelijk vast in je denken. Ik kwam zelf steeds weer op dezelfde oplossing, heel irritant en frustrerend.”

Ik denk nog eens na over wat mijn klant zei. En dan realiseer ik me iets. Losdenken is zó leuk. Het is zo fijn om buiten de bestaande kaders te kunnen kijken. En juist in deze tijd is dat cruciaal.

Februari, 2018

De afgelopen maanden kwam de ene naar de andere aanvraag binnen voor mijn training “Losdenken”. Ik mocht vooral veel ondernemers helpen die wilden vernieuwen, maar niet wisten hoe.

Goed nieuws

Daarom heb ik besloten om vanaf nu de training Losdenken in mijn aanbod op te nemen.

  • Baal jij er soms van dat je niet goed op nieuwe ideeën kunt komen, bijvoorbeeld op je werk?
  • Ben je gefrustreerd dat je steeds weer dezelfde oplossingen bedenkt?
  • Denk je vaak dat iets veel beter zou kunnen, maar weet je niet hoe?

Stel je eens voor, dat dat nu zo blijft. Dat je jezelf blijft frustreren.
Wat betekent dat dan voor jou, je bedrijf, of je werk?

En hoe zou het zijn als je juist zelf verrassende oplossingen voor je eigen situatie kunt bedenken? Met een frisse blik problemen kunt oplossen die al een lange tijd aan je knagen? Nieuwe kansen ziet, waar je anders niet aan had gedacht? Lijkt dat je wat? JA?

Vraag dan vrijblijvend meer info aan over beschikbaarheid en prijzen: