Stabiel inkomen en doorgaande groei

Het is een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven over m’n coaching traject bij Lucia. Dat is niet omdat er niets is gebeurd maar juist omdat er zoveel beweging was. Het is bijna niet uit te leggen hoeveel er in het afgelopen half jaar is veranderd maar ik ga het toch proberen.

Zoals je je misschien nog herinnert was ik in het voorjaar nog blut. Ondertussen heb ik niet alleen een stabiel inkomen, maar ben ik ook dingen aan het doen die ik niet alleen leuk, maar ook nog eens belangrijk vind en voel ik hoe ik aan het groeien ben. Ik merk dat hierdoor mijn prioriteiten veranderen en dat ik telkens weer klaar ben voor een stap verder. Focus is hierin key.

Hoe Lucia me hierbij heeft geholpen?

Waar Lucia me echt bij heeft geholpen, is dit proces stap voor stap zetten. Ik ben zelf vaak nogal enthousiast en wil alles tegelijk doen. Maar als je alles een beetje doet doe je eigenlijk van alles niets. Om te weten waar je aan moet werken is het belangrijk om heel eerlijk naar je situatie te kijken. Onder ogen te komen waar je nog wat te doen hebt. Dat hebben we samen gedaan!

Hieronder een klein inkijkje in hoe ik ervoor stond in juni:

Geld: 2
Werk: 7
Liefde: 7
Gezondheid: 8
Plezier: 9
Persoonlijke groei: 9
Sociaal leven: 9
Geven: 8

Vanaf toen zijn we aan de slag gegaan met een plan maken. Zoals je ziet was geld de grootste stressfactor en iets waar direct stappen gezet moesten worden. Je laagste cijfer haalt namelijk alles omlaag. Je kunt het zien als een stoel, als een van de poten korter is dan zit je niet meer comfortabel. Dan staat alles scheef en dat legt druk op alle onderdelen van je leven. Dus hoe goed m’n sociale leven ook was, ik voelde wel continue stress.

Van idee naar product

Dus we zijn gaan kijken naar waar ik met mijn talent en visie verschil kan maken. Wie is mijn ideale klant en welk probleem kan ik oplossen voor die klant? Ik heb allerlei vragen beantwoord en gesprekken gehad met Lucia. Het grappige is dat ik nog niet direct de verbanden zag maar Lucia zag al snel welk ‘product’ eruit rolde. Namelijk het schrijven van bedrijfsverhalen.

Mijn talent is dat ik heel gemakkelijk met mensen praat, goed kan interviewen en mensen als het ware kan openbreken en verhalen kan blootleggen. Er zijn zoveel ondernemers die aan het ondernemen zijn zonder dat ze duidelijk hebben wat hun unieke verhaal is. Dat verhaal pik ik er gemakkelijk uit en kan ik dus heel goed voor ze schrijven. Tadaa, een product. Want, dat heb ik geleerd, mensen kopen liever een product dan een service. Niemand heeft een schrijver nodig, mensen hebben een verhaal nodig. Dat is een groot verschil in hoe je het aanbiedt en ‘verkoopt’.

Tussenstand in september:

Geld: 7
Werk: 8
Liefde: 7
Gezondheid: 8
Plezier: 9
Persoonlijke groei: 9
Sociaal leven: 9
Geven: 8

In september ging het al zoveel beter. Ik merkte dat het steeds makkelijker werd om nieuwe klanten te krijgen omdat ik een goed verhaal had en er echt behoefte is aan deze bedrijfsverhalen. Het product heeft waarde en er is een grote behoefte. Te gek! Ik had ook super veel plezier in het interviewen van ondernemers en merkte dat ik in een flow raakte. M’n inkomen steeg, het werk was leuker en zo ging alles een stapje vooruit. Heerlijk!

En ondertussen…

December:
Geld: 8
Werk: 9
Liefde: 8
Gezondheid: 9
Plezier: 9
Persoonlijke groei: 9
Sociaal leven: 9
Geven: 9

Zoals je ziet heeft het feit dat mijn geldstress verdwenen is ervoor gezorgd dat ook andere gebieden in m’n leven beter gaan. De afgelopen tijd heeft Lucia me niet meer alleen bedrijfsmatig geholpen maar zijn we ook naar m’n privéleven gaan kijken. Omdat ik zelf meer ontspannen ben, zijn de relaties die ik heb ook meer ontspannen. Er is meer ruimte voor liefde, zowel voor mezelf als voor anderen. Ik ben beter geworden in geven. Trouwens niet alleen omdat ik meer te geven heb, maar omdat m’n mindset hierin is veranderd.

Wat ik nu voel is dat het tijd is voor een volgende stap. Ik voel me kalm, gefocust en sterk. Hiervoor was het vaak nog een beetje wiebelig maar nu kan ik uitdagingen beter aan en heel snel beslissen. Ik merk dat ik meer in m’n mars heb dan ik voorheen durfde te geloven. Zo heb ik in november een persoonlijke talk gegeven voor honderden ondernemers en digital nomads op de Nomad Cruise.

Ik kreeg een staande ovatie en mensen zeiden dat ik er nodig een Ted Talk van zou moeten maken. Dit idee spookt nu door m’n hoofd. Ik zou meer workshops willen geven en nog meer impact willen maken door een voorbeeld te zijn in hoe je je kwetsbare verhaal kunt gebruiken om te groeien.

Ik durf steeds groter te dromen maar merk dat het nu niet uit de lucht komt vallen. Ik voel dat ik er echt klaar voor ben en iets te bieden heb en dat gevoel heeft Lucia bij mij enorm versterkt waar ik haar eeuwig dankbaar voor ben!

Liefs Jantien