#2 Jantien: Het geld verdienen gaat nu beginnen

“Jantien, stop maar met erover nadenken. Dit gaan we niet doen,” spreekt Lucia me streng toe. Ik val even stil. Waarom niet? Het is toch een goed idee? Ik was er zo enthousiast over. “We gaan eerst focus aanbrengen en zodra alles loopt en jij een stabieler inkomen hebt, dan ga je pas aan de slag met nieuwe projecten.”

Na het Skype gesprek denk ik nog even na over wat Lucia me heeft gezegd. Ze heeft een punt. Ik verzin om de haverklap nieuwe projecten om aan te werken, vind alles leuk en wil vooral heel graag mensen helpen. Voor een appel en een ei mensen vertellen over m’n levensstijl als digital nomad. Event hier, event daar.

Ik help je wel even met die tekst en oh, ik heb trouwens nog een leuk idee voor dat andere project waar je aan werkt. Ik krijg er energie van, dus in basis is er niets mis mee dat ik van alles wil doen om andere ondernemers verder te helpen.

Het probleem is alleen dat ik mezelf er niet altijd mee verder help terwijl dat op dit moment prioriteit zou moeten zijn. En dat laat Lucia me nu inzien.

Focus. Dat is wat Lucia aanbrengt in m’n werk. Ze is heel duidelijk in wat ik wel en niet zou moeten oppakken en waar ik m’n energie op zou moeten richten.

Aanpak

In de afgelopen weken heeft Lucia me meerdere opdrachten opgestuurd via ons online coach-programma. Opdrachten waaruit heel duidelijk naar voren kwam wat ik eigenlijk zo belangrijk vind ik m’n werk, waar ik energie van krijg, waar ik meer van wil en waarvan juist minder. Verder hebben we inzichtelijk gemaakt hoe ik er op dit moment financieel voor sta en waar ik naartoe zou willen.

Al deze inzichten samen geven me rust. Ik ben er namelijk achter gekomen dat ik al best heel helder heb wat ik wil en dat er al heel veel dingen goed gaan.

Resultaten

Een van de belangrijkste resultaten voor mij persoonlijk is dat ik het gevoel heb dat ik meer rust in m’n kop krijg. Ik ben een creatief persoon en heb altijd duizend ideeën en weet dan bijna niet te kiezen waar ik mee aan de slag zou gaan. Lucia helpt me bij dit proces zodat ik verstandige keuzes maak die mij en m’n bedrijf verder helpen. Ik hoef het even niet alleen te doen en leer hoe ik het straks wel alleen kan doen.

Verder heb ik nu al een concreet plan hoe ik voor een stabieler inkomen kan zorgen.

  • Wat is mijn waarom?
  • Wat vind ik super belangrijk?
  • Wie is eigenlijk mijn ideale klant en hoe bereik ik die?
  • Waar ligt mijn klant wakker van en hoe kan ik die klant heel gericht helpen?

Er is nu een product uitgerold wat ineens hartstikke logisch lijkt, terwijl ik er nog niet eerder op was gekomen.

Ondertussen heb ik al nieuwe klanten binnen gehaald, heb ik meer overzicht als het aankomt op m’n financiële situatie en heb ik veel meer focus in wat ik doe. Geen ruimte meer voor losse flodders. Iets uitdenken, uitvoeren, werkelijk een kans geven en vanuit daar pas weer verder. Niet tien dingen tegelijk starten en dan maar hopen dat er iets van gaat werken.

Net voordat we het Skype gesprek afronden, zei Lucia tegen me: “Jantien, vertrouw erop, het geld verdienen gaat nu pas echt beginnen.” Ik glimlachte en sloot m’n laptop. Laat maar komen, ik ben er klaar voor!

Over Jantien:

Jantien Klein Ikink (29) is een digital nomad. Ze heeft geen vaste thuisbasis en reist de wereld rond terwijl ze onderweg haar werk doet. Ze traint ondernemers in creatief schrijven, schrijft voor kranten, magazines en haar eigen reisblog Jantiens ReisStijl en werkt momenteel aan haar tweede boek dat in het najaar uitkomt. 

Wil je meer tips?